SİİRT / ŞİRVAN - Cevizlik Yukarı Bombat İlkokulu

Cevizlik Yukarı Bombat İlkokulu

Cevizlik Köyü Bombat Mah. Şirvan/SİİRT
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır.
Saatler
Okulumuzda eğitim sabahçı grup için saat 7:10 den 12:00 ye ; öğlenci öğrencilerimiz için ise 12:10 den 17:00 ye kadar eğitim öğretim yapılmaktadır.
Isınma
Okulumuz ısınma sorununu bugün itibariyle soba ile halletmekte olup, önümüzdeki dönemlerde kalorifer sistemine geçmeyi planlamaktayız.
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Okulumuza ulaşım hafta içi her gün köy minibüsleri ile sağlanabilmekte; hafta sonları ise bazen minibüs bazense köy içerisinde taşımacılık yapan kişilerle ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Cevizlik Köyünün mahalle okuludur. Yerleşim olarak tipik yerleşim özellikleri göstermekte, evler genelde kerpiç olmakla beraber yeni yapılarda betonarme binalarda görülmektedir. Planlı bir yerleşim yoktur toplu ama plansız bir yerleşim bulunmaktadır.
Okulumuz ilçe merkezine 40 km, il merkezine ise 66 km uzaklıktadır.